Resultats de la cerca frase exacta: 39

21. condimentar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr condimentar, amanir.  [...]
22. amaniment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Acció i efecte d'amanir. [...]
23. adobar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Amanir un menjar amb un adob. [...]
24. amaniment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Producte que serveix per a amanir. [...]
25. aderezar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
26. aliñar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom [...]
27. escabetx
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a amanir el peix i altres menges. [...]
28. sazonar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [manjares] assaonar, adobar, amanir. 2 fig [madurar] assaonar, fer madurar. v pron 3 [madurar] assaonar-se, madurar intr.  [...]
29. enchilar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
amer v tr 1 amanir amb pebrot. 2 fig irritar, molestar. 3 fer una planxa. v pron 4 [enfadarse] picar-se, empipar-se.  [...]
30. coure en blanc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure al forn una pasta sense amanir en un motlle fondejat generalment amb llegums secs, que s'han de retirar abans d'acabar la cocció. [...]
Pàgines  3 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>